Situația ne amintește de anii 90! PSRM se declară categoric împotriva scumpirii bruște a pâinii

PSRM se declară categoric împotriva scumpirii bruște a pâinii și a produselor alimentare de bază și cheamă guvernarea să intervină în această situație. Potrivit unui comunicat de presă al socialiștilor, creșterea prețurilor la pâine are loc pe fondul scumpirii vertiginoase a prețurilor la resursele energetice, medicamente, produsele alimentare de bază și ne amintește despre hiperinflația din anii 90. Astăzi, neavând bani pentru a cumpăra chiar și pâine la prețul stabilit, oamenii sunt condamnați la foame.

“Partidul Socialiștilor a avertizat autoritățile încă în toamnă: statul trebuie să stea de veghe la securitatea alimentară în aceste condiții critice pentru majoritatea populației. Noi am cerut organizarea audierilor parlamentare pe acest subiect, pentru a identifica o soluție acceptabilă, însă majoritatea de la guvernare a considerat că problema privind prețul pâinii în condițiile unei inflații în creștere nu este semnificativă, nu este importantă pentru luarea unor măsuri urgente”, mai spun socialiștii.

Pentru a soluționa problema privind creșterea prețurilor la pâine, Partidul Socialiștilor îndeamnă guvernul să ia un set de măsuri, inclusiv să asigure în regim de urgență plata compensațiilor: la gazele naturale, energia electrică și termică întreprinderilor de panificație, dar și producătorilor agricoli – la motorină, semințe ș.a., pentru a stopa creșterea prețurilor la materia primă. Totodată, socialiștii au anunțat că vor veni cu inițiative legislative care vor permite stoparea creșterii vertiginoase a prețurilor la produsele alimentare de bază.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.