Servicii Secrete din Ucraina pot să colaboreze doar cu Serviciile din Moldova, nu cu poliția, a comentat Dodon despre răpirea lui Ceaus

Ex-președintele țării, Igor Dodon, a explicat de ce nu i-a acordat azil politic ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. În cadrul emisiunii live, Dodon a spus că persoanele certate cu legea în țara lor nu au ce căuta în Republica Moldova.

“Au fost câteva cereri ca eu să acord azil politic. Nu am acordat nici lui Ceaus din Ucraina, nici lui Rizea din România. Cei care fug de justiția în țara lor, nu au ce căuta în Republica Moldova. Procedura de deportare trebuie să fie legală”, a declarat Igor Dodon.
Cât despre ancheta în cazul răpirii lui Ceaus, Igor Dodon este convins că o Comisie parlamentară va afla adevărul și în câteva săptămânii cazul va fi elucidat.
“Din ce cunosc eu și am văzut în investigații jurnalistice, sunt implicate Serviciile secrete din Ucraina. Aceste Servicii pot să colaboreze doar cu Serviciile din Moldova, nu cu poliția, așa cum încearcă să spună unii de la PAS. Aștept cu nerăbdare ce va spune Comisia parlamentară și să spună dacă a fost sau nu SIS implicat și de ce Maia Sandu nu a chemat ambasadorul Ucrainei să întrebe”, a declarat Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.