Serafim Urechean: Liderul PAS nu este atât de curată, precum pozează, având o atitudine ostilă față de țară, ridicând mânuța pentru cele 6 miliarde

Liderul PAS, Maia Sandu, nu este atât de curată, precum pozează. De această părere este fostul președinte al Curții de Conturi, Serafim Urechean. Acesta a amintit despre votul dat pentru garanțiile bancare destinate Băncii de Economii, dar și legăturile sale cu reprezentantul oligarhilor condamnați Victor și Viorel Țopa, prin șeful PPDA, Andrei Năstase. Declarațiile au fost făcute aseară, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Iată voi, jurnaliștii, cum stabiliți cine sunt oligarhi și cine nu? Cei care au venit la guvernare, precum Țopa, Năstase sunt oligarhi?”, a întrebat-o Urechean pe moderatoare, care încerca în permanență să-i scoată basma curată pe Sandu și Năstase. Mariana Rață l-a întrebat pe invitat dacă Năstase și Țopii au fost la guvernare și dacă în Moldova există oligarhi. Răspunsul fostului șef de la Curtea de Conturi a fost categoric.

„Sigur că cred. Sunt în țară, sunt care peste hotare trăiesc, avem de ajuns. Vrei să spui că dna Maia Sandu de la ACUM e chiar așa de curățică, micuța? Ea a ridicat mânuța pentru cele 6 miliarde, care au fost aruncate în vânt pentru a acoperi datoriile Băncii de Economii”, și-a argumentat poziția Serafim Urechean.

Acesta s-a mai arătat convins că PAS și PPDA au o atitudine ostilă față de țară.

„Toți sunt egali, cei care au acces în Parlament, iar aceste patru partide poartă responsabilitate pentru viitorul acestei țări. Însă unii deputați, dintre cei care au acces în Parlament, au o atitudine dușmănoasă față de acest stat”, a spus Urechean și a precizat că se referă la blocul ACUM.

În continuare, moderatoarea a încercat să toarne apă la moara PAS și PPDA, pe care le prezintă drept formațiuni pro-europene și să critice PDM. Încercările Marianei Rață de a influența invitatul au eșuat, însă. Urechean a scos în evidență mai multe argumente, care demonstrează că democrații sunt nu mai puțin pro-europeni.

„Ei întotdeauna au insistat să se includă și în Constituția R. Moldova sintagma că cursul de dezvoltare al Republicii Moldova este cursul european. Eu știu sigur că ei sunt proeuropeni”, a pus punctul în dispută Urechean.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.