Șeful statului s-a întâlnit la Strasbourg cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei

În cadrul vizitei sale la Strasbourg, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul Secretar General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, transmite stiridinmoldova.md.

Șeful statului a apreciat dialogul Republicii Moldova cu Consiuliul Europei și interesul cu care sunt urmărite evoluţiile din țara noastră. Președintele a salutat doza de critică constructivă și necesară în vederea ajustării eforturilor naționale.

„Avem nevoie de suport în definitivarea proiectului Strategiei de reformă a justiţiei, dezvoltarea conceptului de evaluare a judecătorilor și procurorilor potrivit standardelor existente, pregătirea modificărilor Constituției”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului s-a întâlnit la Strasbourg și cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović. Un subiect aparte în cadrul discuției l-a constituit situația legată de apărarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, care provoacă îngrijorarea autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.