Șeful statului orientează investitorii germani spre dezvoltarea R. Moldova

Igor Dodon, întrevedere cu directorul executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane, transmite stiridinmoldova.md

“Am subliniat rolul semnificativ al Germaniei ca unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Republicii Moldova și unul dintre cei mai activi investitori în economia țării noastre.

Totodată, am menționat faptul că în perioada ianuarie – septembrie 2019, volumul de mărfuri moldovenești exportate în Germania a crescut cu 11% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, deși importurile din această țară continuă să depășească exporturile noastre.

Am salutat faptul că în Moldova, funcționează cca 430 de întreprinderi cu capital german, iar volumul de investiții depășește 770 de milioane de lei.

De asemenea, am discutat despre vizita la Chișinău în luna martie curent a reprezentanților a 16 companii germane mari, pentru a participa la un for economic. Am remarcat că conducerea de vârf a Republicii Moldova, de asemenea, va participa la acest eveniment. Am fost unanimi în opinia că această întrunire va impulsiona cooperarea bilaterală.

I-am comunicat interlocutorului german despre proiectele investiționale strategice anunțate de către conducerea Moldovei în domeniul transporturilor, energeticii, logisticii, tehnologiilor informaționale și în alte direcții prioritare. Am îndemnat comunitatea de afaceri din Germania să investească în aceste și alte proiecte.”, a scris Dodon pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.