Șeful statului a vizitat Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” și a discutat cu angajații instituției

În cadrul vizitei de lucru în raionul Criuleni, președintele țării Igor Dodon a mers la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din satul Pașcani și împreună cu angajații acestui institut a examinat câmpurile pe care se cultivă hibrizii de porumb.

„Am salutat membrii colectivului instituției și le-am mulțumit pentru eforturile susținute pe care le depun în vederea perfecționării rezultatelor în agricultură și le-am comunicat că actuala conducere a țării a decis să majoreze volumul asistenței financiare pentru agricultorii care au fost afectați de secetă, inclusiv pentru cei care cultivă cereale de grupa a doua: porumb și floarea soarelui”, a declarat Igor Dodon.

Institutul de Fitotehnie este o instituție științifică aplicativă în domeniul agriculturii. Fondat în anul 1973, institutul este în efectuarea cercetărilor științifice anume în domeniul creării hibrizilor de porumb. Astăzi aici activează aproximativ 100 de persoane și 25 de cercetători științifici. Întreprinderea produce 12 mii tone de semințe de porumb anual, o jumătate din această cantitate fiind exportată. Aceste produse sunt foarte solicitate în Belarus și Rusia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.