Șeful statului a oferit deputaților două săptămâni pentru depășirea actualei crize politice, oamenii așteaptă claritate

Președintele Igor Dodon a dat un ultimatum deputaților. Șeful statului a oferit două săptămâni pentru depășirea actualei crize politice. În caz contrar, va dizolva Parlamentul ales pe 24 februarie. Declarațiile au fost făcute la un briefing de presă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„Sau vă apucați de lucru și creați o alianță parlamentară, alegeți conducerea Guvernului, sau recunoașteți că ambițiile nu vă permit, rânza moldovenească, la unii românească, nu vă permite să găsiți limbaj comun și mergeți la anticipate”, a spus tăios Dodon.

Acesta s-a referit în special la deputații din fracțiunile PAS și DA, care, pe de o parte, nu obosesc să-l critice pe Dodon și pe socialiști, iar pe de altă parte, insistă ca PSRM să le susțină agenda politică.

„Unii umblă prin Parlamentul gol și fac show-uri acolo, fără a cunoaște regulamentul. Faceți alianță și lăsați ambițiile acestea prostești. Alegătorii și de stânga, și de dreapta s-au săturat. Dacă nu – la anticipate. Oamenii așteaptă claritate”, a continuat Dodon.

Șeful statului a precizat că a cerut Curții Constituționale să spună clar când el va avea dreptul să dizolve Parlamentul pe 9 iunie sau pe 21 iunie. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.