Scriitor: minunea dorită de Dodon s-a întâmplat cu ajutorul unioniștilor, ”europeniștilor” și antisocialiștilor

Prețul trădării a crescut foarte mult în secolul nostru. Dacă cu două mii de ani în urmă Iuda se mulţumise cu 30 de arginţi, Dodon lua pentru trădare leafa lunară: câte 700 000 de euro. Alții se mulţumesc cu şi mai puţin: nişte funcţii în guvern. Este constatarea scriitorului Nicolae Dabija, în articolul întitulat ”Dracul – constructor de biserici”, publicat de revista Literatura și Arta, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

”A face alianţă cu socialiştii e ca şi cum l-ai angaja pe Diavol să-ţi facă biserică. De la Moldova europeană la Moldova socialistă nu era decât un singur pas. Şi iată-l făcut. Alegerile din 24 februarie 2019 au fost pierdute de Dodon, care-i promisese preşedintelui Putin că partidul lui le va câştiga detaşat. Dar s-a întâmplat altceva. Deşi, timp de câţiva ani de zile, ruşii au pompat milioane de euro către partidul lui, acesta a acumulat doar 30 la sută din voturi. Putin s-a supărat pe mincinos şi din februarie nu-l mai plăteşte ca pe o slugă credincioasă, cum l-a încredinţat dânsul că e”, scrie Dabija.

Scriitorul constată, însă, că minunea dorită de Dodon s-a întâmplat cu ajutorul unioniștilor, ”europeniștilor” și antisocialiștilor – socialiștii sunt acum la guvernare.

”Astfel, indirect, unioniştii au votat-o pe Zinaida Greceanâi, care ameninţa că va împuşca în tineri la 7 aprilie 2009, cu voturile acestora dăruite blocului ACUM – în fruntea Parlamentului de la Chişinău a fost instalat omul Moscovei. Iar Republica Moldova fiind o ţară parlamentară – persoana politică numărul unu e un om manipulat de Kremlin”, constată Dabija. Acesta mai scrie că Greceanîi s-a instalat comod și pentru mult timp. Și asta pentru că ea poate fi demisă cu 3/5 din voturile deputaților, iar alianța încropită de Putin în Parlamentul de la Chișinău are 61 din cele 68 de voturi necesare pentru o eventuală demitere.

Scriitorul atrage atenția că, de cealaltă parte, guvernul poate fi demis în orice clipă: dacă pentru instalarea lor erau necesare 50+1% din voturi, tot cu atâtea voturi vor putea fi şi demişi.

”Blocul ACUM şi-a făcut program electoral şi de guvernare – caz unic în lume, bănuiesc – din ura contra unei persoane. Membrii lui lasă impresia că scopul lor nu e bunăstarea poporului Republicii Moldova, ci – cum să-l distrugă pe Plahotniuc. Chiar cu preţul dispariţiei în neant a acestei aşchii de neam”, scrie autorul.

Acesta anticipează și mai multe consecințe ale pactului dintre Sandu, Năstase și Dodon.

”Frontiera Federaţiei Ruse se va stabili definitiv pe Prut. Drumul Republicii Moldova către Uniunea Europeană va fi stopat. Atunci mulţi se vor dumeri că lupta liderilor blocului ACUM contra „regimului” n-a fost altceva decât lupta contra „regimului de vize”. Vom fi închişi într-un ţarc pentru totdeauna”, conchide Nicolae Dabija.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.