Sandu, despre scoaterea imunității deputaților: Suntem gata! Sunt mulți, care trebuie să fie și sancționați!

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate este gata să voteze pentru retragerea imunității unor deputați implicați în acte de corupție, inclusiv în frauda bancară. Lidera PAS, Maia Sandu, a făcut această declarație în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

„Sigur! Noi suntem întotdeauna gata. Acolo sunt mulți la care trebuie scoasă imunitatea și nu doar scoasă imunitatea, dar trebuie să fie și sancționați.”, a declarat Maia Sandu.

Sandu a precizat că ridicarea imunității este insuficientă și că deputații corupți trebuie să fie cercetați penal.

„Exact! Asta spun și eu, nu-i suficient să le retragi imunitatea. Dacă nu urmează nimic după, dacă nu sunt cercetați pentru abuzurile și ilegalitățile pe care le-au comis, atunci înseamnă că retragerea imunității e doar un spectacol.”, a mai spus lidera PAS.

Amintim că recent omul de afaceri Veaceslav Platon declara că are dovezi că deputatul Andrian Candu este arhitectul furtului miliardului din sistemul bancar moldovenesc. “Candu este arhitectul furtului miliardului. Voi prezenta dovezi că el a proiectat schema, a dat instrucțiuni, el era responsabil ca Banca Națională să aloce acești bani și altele”, a declarat Platon în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată, Platon a declarat că și alți politicieni au fost implicați în furtul miliardului. Din această schemă face parte și fostul prim-ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă și deputatul partidului ”Șor” Denis Ulanov.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.