Sandu, a cerut FMI suspendarea finanțării pentru Moldova, fiind pus la cale de Platon

Demersul liderei PAS, Maia Sandu, către FMI, în care aceasta cere suspendarea asistenței financiare pentru Republica Moldova a fost gândit de lobbystul lui Veaceslav Platon, Dmitri (David) Zaikin, personaj despre care presa americană scrie că ar fi în legături strânse cu serviciile speciale rusești.

Informația se conține în ultima investigație Zeppelin, care radiografiază inclusiv relațiile fructuoase dintre Maia Sandu și Veaceslav Platon.

„Împrumutul va crește datoria țării, fără să contribuie la îmbunătățirea nivelului de viață al cetățenilor”, se arăta în scrisoarea Maiei Sandu. ”Diversiunea a fost gândită, planificată și implementată de Zaikin și Platon, Maia Sandu fiind un simplu semnatar, care conștient și-a asumat efectele acelei scrisori”, scriu, la rândul lor, autorii investigației.

Ulterior, notează Zeppelin, Platon a făcut ca demersul liderului PAS către FMI să fie susținut de către președintele de atunci al PSRM, Igor Dodon și președintele formațiunii pro-ruse ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

În aceeși investigație se mai spune că Veaceslav Platon a plătit sume impunătoare de bani și pentru lobbarea, în anul 2016, a unei rezoluții anti-Moldova în Camera Reprezentanţilor din SUA, pentru care a fost folosit inclusiv demersul Maiei Sandu către FMI.

În această diversiune mediatică au fost implicate câteva personaje din Moldova. Este vorba despre jurnalista Natalia Morari, prezentatorul de la Jurnal TV Constantin Cheianu, analistul politic Igor Boțan, judecătoarea Domnica Manole, fostul angajat al Poștei Moldovei, Sergiu Cebotari, fostul membru al CEC Ștefan Urâtu, fostul angajat al Băncii Sociale Sergiu Sagaidac și primarul de Taraclia Sergei Filipov.

Share this Post!

Related post

0 Comment