Rezidenții MITP, îndemnați să participe la Moldova Innovation Awards 2023. Au rămas zile numărate până la încheierea etapei de aplicare la concurs

Antreprenorii din industriile tech și creativă au șansa de a-și prezenta produsele și serviciile inovatoare în cadrul concursului Moldova Innovation Awards 2023 (MIA), organizat în premieră în țara noastră. Concursul, lansat de Moldova Innovation Technology Park, recunoaşte şi promovează produse, servicii şi iniţiative digitale remarcabile ale companiilor locale de tehnologie, fiind o rampă de lansare pentru inovaţiile moldoveneşti pe scena mondială. Participarea la concurs este complet gratuită, iar cele mai bune inovații create în industria locală a tehnologiei informației vor fi premiate.

La prima ediție a Moldova Innovation Awards pot participa doar rezidenții MITP, care reprezintă cea mai mare comunitate antreprenorială în domeniul tech la nivel local și internațional, reunind peste 1.400 de companii și 19.000 de angajați. Toți doritorii se pot înscrie aici, procedura de depunere a cererii fiind extrem de simplă. Cei interesați ar trebui însă să se grăbească, întrucât termenul limită de înscriere la concurs este 30 mai. 

Premiile sunt împărţite în cinci categorii, fiecare evidenţiind un domeniu specific de realizare: Cel mai bun produs inovativ, Cel mai bun serviciu inovativ, Iniţiativa de Impact a anului, Rising STARTup şi Premiul special din partea juriului.

Concursul se desfășoară în cinci etape, în perioada 10 mai-15 iunie, iar fiecare categorie va avea câte un câștigător ales de un juriu internațional. Printre membrii juriului se numără:

  1. Angelos Angelou – Founder & CEO at AngelouEconomics & International Accelerator, USA
  2. Ion Sturza – President Fribourg Capital, Romania
  3. Manisha Arial – Global Lead for  Digital Development at Chemonics International, USA
  4. Mateusz Majewski – Area Vice President South Eastern Europe at UiPath, Poland
  5. Rick Rasmussen – Industry Fellow for the Sutardja Center for Entrepreneurship and Technology, University of California, Berkeley, USA
  6. Vasile Tofan – Senior partner at Horizon Capital, Moldova & Ukraine
  7. Victor Guzun – Digitization Policy Expert, Moldova & Estonia
  8. Vitalie Eșanu – Founder & CTO at Soofragio, Moldova

“Rezidenții MITP trebuie să se înregistreze la această competiție, în primul rând, pentru a face un pic de agitație în echipă. În rutina zilnică, echipele au riscul de a se plictisi, iar astfel de concursuri dinamizează toate procesele de muncă. De asemenea, participarea la astfel de evenimente aduce companiei un fel de “brand recognition”, șansa de a obține vizibilitate, în special pentru clienții din afara țării.

În ultimii ani, industria IT a început să se dezvolte mult în Republica Moldova și sunt deja foarte multe companii IT care aduc un aport mare la economia țării”, a declarat antreprenorul Vitalie Eșanu, care este și membru al juriului.  

Fiecare câștigător al competiției va primi un trofeu și o diplomă, precum și premii cum ar fi:

  • Apariție în publicații media de top (ex. Forbes, TechCrunch)
  • Acoperirea totală sau parțială a costurilor pentru participarea la conferințe / summit-uri / expoziții / evenimente internaționale;
  • Certificari / traininguri internationale pentru membrii echipei;
  • Ore de mentorat / consultanță de catre firme de consultanță de top;
  • Premii bănești oferite de partenerii și sponsorii competiției;

Câștigătorii Moldova Innovation Awards vor fi anunțați în cadrul ceremoniei Gala Awards care va avea loc la în data de 15 iunie, ca parte a Moldova Digital Summit 2023 din Chișinău. Concursul Moldova Innovation Awards 2023 este inițiat și organizat de Moldova Innovation Technology Park în parteneriat cu Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) și Proiectul Tehnologiile Viitorului (Future Technologies Activity) finanțat de USAID, Suedia și UK aid, implementat de Chemonics International.

Pentru orice întrebări și/sau informații despre Moldova Innovation Awards, puteți accesa site-ul www.awards.mitp.md, trimite mesaje pe [email protected] sau suna la telefonul: +373 79 40 99 11.

Moldova Innovation Technology Park adună cea mai mare comunitate de antreprenori și talente din domeniul tehnologic din Moldova și din alte țări străine, cum ar fi SUA, România, UE sau CSI.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.