Restricțiile impuse de Primăria Capitalei în legătură cu Paștele Blajinilor

Locuitorii capitalei nu vor putea să beneficieze de transport public în zilele Paștelui Blajinilor. Despre aceasta spune primarul Ion Ceban într-un live pe pagina sa pe Facebook, unde punctează că această decizie a fost luată de Comisia Situații de Urgență în Sănătate Publică la nivel național. Ceea ce poate să facă acum Primăria Chișinău este doar să inspecteze ca vizitatorii cimitirelor să respecte toate regulile epidemiologice. 

Edilul capitalei punctează că ieri, un grup de lucru a fost constituit pentru a pregăti măsurile necesare și stricte pentru cetățeni.

„Accesul pe teritoriul cimitirelor municipale va fi permis pe durata programului de activitate (08:00 – 17:00), cu respectarea măsurilor de protecție (igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale etc.). Totodată, pe teritoriul cimitirului „Central”, în perioada 7 – 8 iunie 2020, accesul vizitatorilor va fi organizat doar prin intrarea principală din str. Armenească – str. A. Mateevici. Intrarea la cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizare și monitorizarea situației”, spune Ceban.

Edilul mai precizează că este strict interzis consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor.

„De asemenea, nu este permisă desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19”.

Primarul a venit cu un apel către locuitorii capitalii, pe care îi îndeamnă să nu meargă la cimitire.

„Eu cred că puteți să faceți acest lucru și apelez la ajutorul fiecăruia. La fel de la nivel central suntem informați că pericol există deocamdată și pericol există să nu avem suficiente locuri în spitale chiar dacă sunt dotate de către municipalitate”, a conchis acesta.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.