Renumit jurnalist din Rusia, după un interviu cu Igor Dodon: Președintele Republicii Moldova este un “self made man”

Renumitul jurnalist rus, Mihail Gusman, spune că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este un veritabil “self made man”, adică omul, care și-a făurit destinul. Declarația a fost făcută pentru Accent TV, după ce Gusman a realizat un interviu cu Igor Dodon.

“În primul rând, Igor Dodon este atent la interesele jurnaliștilor, este deschis, sincer, gata să răspundă la orice întrebare. Unele întrebări pot fi incomode, altele – destul de acceptabile, dar aceasta este soarta oricărui șef de stat și, în acest sens, președintele Republicii Moldova este deschis față de presă”, a spus jurnalistul rus.

Gusman, jurnalistul care a realizat interviuri cu peste 400 de șefi de stat, a remarcat faptul că Igor Dodon este o personalitate, care prezintă interes prin modul în care a ajuns în cea mai înaltă funcție în stat.

„Igor Dodon este o un om foarte interesant, el este numit “self made man”, adică și-a făurit destinul singur. El provine dintr-o familie simplă, a crescut până la funcția de președinte a țării sale și cel mai important, el a fost ales în această funcție de popor”, a mai spus Mihail Gusman.

Jurnalistul rus a remarcat și faptul că președintele Republicii Moldova promovează o politică echilibrată. 

“Din punct de vedere geopolitic, Republica Moldova are o poziționare foarte specifică. Vecinii sunt foarte diferiți, cu sisteme politice diferite, cu orientări politice diferite. Totodată, Igor Nicolaevici întotdeauna, și a subliniat în mod repetat acest lucru, a susținut cooperarea strânsă cu Rusia, înțeleg perfect că aceasta este o cooperare reciproc avantajoasă. Aceasta este o abordare realistă și pragmatică, deoarece Rusia este gata să ofere sprijin Republicii Moldova”, a mai spus jurnalistul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.