Realizarea consultațiilor gratuite: „Un doctor pentru tine”

Începând cu 14 ianuarie curent, populația din localitățile rurale ale țării este așteptată pentru realizarea consultațiilor gratuite în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. În săptămâna 14-18 ianuarie curent, echipele mobile vor oferi consultații, după cum urmează:

– 15 ianuarie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi vor oferi consultații în Centrele de Sănătate Peresecina, Morozeni din raionul Orhei, iar pe 17 ianuarie locuitorilor din Chiperceni și Bulăiești din același raion;

– copiii din satele Zubrești și Pănășești din Strășeni vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică;

– locuitorii din raionul Strășeni pot beneficia de servicii de radiologie pulmonară, după cum urmează cei din Țigănești pe data de 14 ianuarie, din Recea și Greblești pe data de 16 ianuarie, iar în perioada 17-18 ianuarie cei din Romanești, Zamciogi, Rădeni și Drăgușeni, de asemenea instalația radiologică pulmonară, urmează să se deplaseze pe data de 14 ianuarie la Drepcăuți, raionul Briceni, pe 16-17 ianuarie la Lipcani și Șireuți, iar la data de 18 ianuarie la Pererîta același raion.

– în săptămâna 14-18 ianuarie, femeile din localitățile rurale din raionul Călărași, Nisporeni și Cimișlia vor beneficia de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici.

Orarul consultațiilor pentru anul 2019 îl vedeți aici: msmps.gov.md . Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată de către Guvern în anul 2018, pentru a spori accesul populației din zonele rurale la serviciile specializate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.