Reacția lui Ion Ceban, după ce membrii PAS au venit cu acuzații la adresa edilului

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție, după ce mai liderii fracțiunii PAS din CMC au făcut o conferință de presă, unde au venit cu mai multe acuzații la adresa edilului. 

Ceban le-a amintit colegilor din primărie că anterior erau numite în funcții persoane incompetente, care, pe lângă faptul că nu-și îndeplineau funcțiile de bază, erau corupte și se îmbogățeau pe seama orașului. 

„Până acum nu au auzit nimeni de organizarea concursurilor pentru angajarea în funcții. Eu am dispus ca toate Direcțiile să evalueze situația și să lanseze concurs pentru fiecare funcție. Astfel, prin concurs a fost ales și Șeful Direcției Generală Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru. Așa va fi și în continuare, pentru toate funcțiile vor fi realizate concursuri publice. Totodată, nimeni nu poate să mă învinuiască că promovez anumite persoane, având în echipă oameni profesioniști și apolitici”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, Ion Ceban le-a adus aminte colegilor din fracțiunea PAS că au trecut aproape 3 luni de când au venit în funcție și nu au prezentat deocamdată nici un plan de activitate și acțiuni concrete, care urmează să le întreprindă și nici un proiect de decizie din orice domeniu nu a ajuns pe masa sa. 

„Așa dar, acum adevărul care nu a fost prezentat de către cei din PAS:

1. Domnul A. Pavaloi a fost numit in funcție de șef-adjunct DGETS, prin promovarea din funcția de șef direcție sectorul Râșcani. În prezent, exercită atribuțiile de șef direcție generală (nu este numit nici măcar șef interimar!) procedura este conform legislației. 

Odată cu depunerea cererii de demisie personală a dnei R. Gutu, alți 2 șefi adjuncți ai Direcției generale și-au depus demisia. Astfel, din cei 4 manageri care asigurau administrarea activității DGETS era doar unul, iar instituția are nevoie să fie condusă până la organizarea concursului. 

2. În celelalte cazuri de numire în funcție a adjuncților de la I.M. Piața Centrală și Î.M. „Autosalubritate” este strict prerogativa conducătorilor(directori/șefi întreprindere) entităților municipale respective. 

NU SUNT NUMIȚI DE PRIMARUL GENERAL”, a subliniat Ceban. 

Cât ține de acuzațiile cu privire la Pieței Centrale, primarul general a declarat că va realiza un audit complex. „Părerea mea este că nimeni din actuala conducere nu poate pe viitor să îndeplinească funcțiile de conducători, prea multe nereguli sunt acolo.

La Î.M. „Autosalubritate” la fel vom face o analiza complexă cu privire la funcții, organigramă, rezultate economice și financiare și vom veni cu deciziile care se impun.

Menționez că activitatea fiecărui angajat este și va fi evaluată permanent, cei care nu vor face față și vor încălca legea vor fi sancționați disciplinar sau eliberați din funcție. 

Orașul s-a sufocat de neprofesionalismul celor care au fost promovați de fostele conduceri și răbdați la locul de muncă pentru că erau comozi. Așa nu este și nu va mai fi”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Amintim că anterior, Pavaloi a fost învinuit că „în perioada anilor 2009- 2015, activând în calitate de Președinte al Comitetului Sindical al Școlii Profesionale nr. 2 mun. Chişinău, acționând cu intenţie directă şi urmărind scopul însușirii ilegale a bunurilor altei persoane, încredințate în administrarea sa, folosindu-se de situația de serviciu, a însușit ilegal din casieria Organizației Sindicale a Școlii Profesionale nr. 2 mun. Chişinău, mijloace financiare în sumă totală de 109 265 lei, cauzându-i astfel părții vătămate, Organizația sindicală a Școlii Profesionale nr. 2 mun. Chişinău, o daună materială în proporţii deosebit de mari”.

Mai mult de atât din 2017, dl Pavaloi a fost numit șef al Direcției Educație, sectorul Râșcani, unde au fost depistate numeroase abateri financiare legate de achiziții trucate.
Sa constat 20 de contracte de achiziții publice trucate și separate în loturi mai mici pentru a exclude procedura de licitație. Este vorba de grădinițele 127, 76, 196, 25 și 37
Ca rezultat reparații în grădinițe nu au fost făcute iar copiii înghețau în dormitoare, iar mulți dintre ei s-au îmbolnăvit, Precum au informat TV8 și PRO TV.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.