PSRM-zboară-la-Moscova-Soarta-alianței-se-decide-în-Duma-Rusă

Toți deputații PSRM zboară astăzi la Moscova, spun sursele Deschide.MD din cadrul partidului. Aceștia ar urma să aibă întrevederi în Duma de Stat, unde vor discuta soarta unei eventuale alianțe politice la Chișinău, transmite stiridinmoldova.md cu referie la deschide.md.

(UPDATE 14:14) Serviciul de presă al Partidului Socialiștilor confirmă oficial deplasarea delegației formațiunii, în frunte cu Zinaida Greceanîi, la Moscova, „la invitația conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse”.

„În capitala Federației Ruse, delegația moldovenească va avea întrevederi bilaterale cu conducerea Dumei de Stat a Federației Ruse, precum și cu deputații celor mai mari partide din Duma de Stat din Rusia”, anunță serviciul de presă al PSRM.

(UPDATE 13:20) Aceleași surse din PSRM ne spun că parlamentarii ar urma să își ia zborul la ora 14:00 cu o cursă S7.

(UPDATE 13:00) Irina Astahova nu infirmă și nici nu confirmă faptul că deputații socialiști au plecat la Moscova. Solicitat de reporterul Deschide.MD ea a declarat că până când nu există o informație oficială din partea partidului, această informație este falsă, însă ea a refuzat să o infirme.

Vom aminti că recent Consiliul Politic al PSRM a decis că scenariile postelectorale acceptabile pentru ei pot fi: o alianță cu blocul ACUM sau alegerile anticipate.

La fel de important este să precizăm că în ultima săptămâna de zile Igor Dodon a avut două deplasări la Moscova, una dintre care a fost concomitentă cu vizita Zinaidei Greceanîi în capitala rusă.

Între timp, la Chișinău a avut loc o primă discuție între reprezentanții ACUM și cei ai PSRM, eveniment la care nu s-a ajuns la niciun consens preliminar. Cei din blocul ACUM spun că nu au încredere în PSRM și vor garanții publice că aceștia nu vor coaliza la un moment dat cu PDM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.