PSRM va controla modul în care sunt formate prețurile și nu va admite majorarea acestora

PSRM nu va admite majorarea prețurilor și tarifelor. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Adela Răileanu, secretarul ideologic al PSRM, în cadrul unei conferințe de presă.

”Vom controla modul în care sunt formate prețurile și ne vom strădui prin mecanismele legale să eliminăm monopolul din economie”, a spus Răileanu.

Deputatul a precizat că PSRM va depune toate eforturile pentru a crește veniturile cetățenilor, salariilor, alocațiilor sociale, deschiderea locurilor noi de muncă.

”Toate aceste aspecte au un singur obiectiv: să crească bunăstarea cetățenilor”, a menționat deputatul.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat după ședința Consiliului Suprem de Securitate că, Guvernul Chicu a elaborat un mecanism foarte clar de monitorizare a evoluției prețurior pe piața internă. Potrivit șefului statului, un mecanism asemănător a fost implementat destul de eficient în perioada Guvernului Greceanîi(2008-2009).

În opinia președintelui țării, creșterea unor prețuri în Moldova nu are argumentare economică.

”Acest lucru trebuie să fie clarificat de către Guvern”, a spus Dodon.

Premierul Ion Chicu a anunțat că, săptămâna aceasta, la Guvern, va avea loc prima ședință a grupului de monitorizare a prețurilor pe piața din țară, creat la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon. Premierul a declarat că acest grup va fi condus de vicepremierul Sergiu Pușcuță, ministru al Finanțelor.


Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.