PSRM va avea grijă în continuare de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei

PSRM va avea grijă în continuare de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și va participa activ la reabilitarea monumentelor dedicate eroilor căzuți în marele război. Deputatul PSRM, Adela Răileanu, a declarat că aceasta este o misiune importantă în contextul în care „în acest an marcăm 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, transmite stiridinmoldova.md.

„Tații și buneii noștri și-au sacrificat viața ca noi să trăim astăzi în liniște și pace. Este important ca toată societatea să comemoreze eroii. Îndemn cetățenii și autoritățile publice să se implice în reabilitarea monumentelor dedicate Victoriei. Din păcate, avem localități în care aceste monumente au fost lăsate de izbeliște”, a declarat deputatul. 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a creat un grup de lucru responsabil de organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Astfel, cu susținerea Guvernului Republicii Moldova, este planificată reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate” din Chișinău. Totodată, va fi elaborat un registru al tuturor obiectivelor gloriei militare care necesită reabilitare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.