PSRM a participat la o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene, Jānis Mažeiks

La 24 mai curent, Secretarul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, împreună cu membrul Comitetului executiv al PSRM, Olga Cebotari, Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, și cu Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, au participat la o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks.

Vlad Batrâncea a subliniat că, în lumina ultimelor evenimente din țară, în special referindu-se la perchezițiile și reținerea fostului Șef al Statului, Igor Dodon, acțiunile actualei puteri pot fi calificate drept intimidare și răfuială cu opoziția parlamentară, dar și încercare de a insufla frica în cetățenii Republicii Moldova pe fundalul problemelor acute de ordin socio-economic. Vlad Batrîncea a precizat că susține opinia dlui Mažeiks și că nimeni nu poate fi mai presus decât legea, însă este primordial de a nu favoriza vreo forță politică, în special când sunt investigate dosarele politice cu scopul de a sustrage atenția cetățenilor de la lucruri mai importante, inclusiv dosare de rezonanță care au adus prejudicii atât imaginii cât și bugetului țării. În aceeași ordine de idei, Batrîncea a menționat despre faptul că actuala putere ignoră vădit și intenționat inițiativele legislative promovate de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Doamna Zinaida Greceanîi, la rândul său, s-a referit la învinuirile neargumentate aduse Ex-președintelui țării, Igor Dodon. Greceanîi a subliniat că asistăm la un scenariu de destabilizare și dezbinare a societății, în locul consolidării acesteia și cooperării factorilor politici decidenți în scopul reanimării economiei naționale și menținerii păcii pe fonul situației instabile din regiune.

Corneliu Furculiță a adăugat că intentarea acestui dosar, precum și a altor dosare împotriva membrilor Partidului Socialiștilor și a fostului Procuror General, Alexandr Stoianoglo, trebuie condamnate și stopate în mod urgent. Furculiță a amintit despre cazuri de rezonanță, care au dus la fraude și pagube imense pentru Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.