PSRM a convocat Congresul extraordinar al partidului. Află motivul

PSRM a convocat Congresul extraordinar al partidului. Ședința va avea loc în data de 18 decembrie. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al formațiunii, după ședința Consiliului Republica al PSRM. În cadrul evenimentului a fost adoptată și o rezoluție, prin care socialiștii își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu situația economică și cea politică din Republica Moldova, precum și din cauza deciziilor pe care le ia conducerea de vârf a țării – președintele, parlamentul și guvernul.

“Consiliul Republican al PSRM constată faptul că guvernul nu are o strategie de monitorizare a formării prețurilor pe piață și un plan de gestionare a creșterii prețurilor. Guvernul nu este pregătit să ia măsuri vizavi de participanții la înțelegerile de cartel pe piața carburanților, în special din cauza că unii dintre ei au fost implicați direct în finanțarea campaniei electorale a Maiei Sandu și PAS.

Consiliul Republican al PSRM condamnă măsurile antisociale ale noului guvern, în special intenția de a majora vârsta de pensionare.

Consiliul Republican al PSRM condamnă refuzul guvernului Nataliei Gavrilița de a susține legea cu privire la cele 50% de produse autohtone care trebuie să fie prezente pe rafturile rețelelor comerciale. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova insistă asupra adoptării urgente a Legii cu privire la susținerea producătorilor autohtoni.

Consiliul Republican al PSRM dezaprobă măsurile guvernului privind combaterea pandemiei de COVID-19. Parada militară costisitoare cu prilejul Zilei Independenței nu trebuia să fie organizată în condițiile în care au fost interzise careurile festive pentru elevi la 1 septembrie. Noi condamnăm decizia cu privire la testarea obligatorie pe cont propriu a angajaților din instituțiile de învățământ. Imunizarea trebuie să fie benevolă, iar testarea de COVID-19 ar trebui să se facă din contul statului. Fondurile necesare în acest scop trebuie să fie asigurate din contul reducerii aparatului birocratic și a refuzului de a majora numărul de ministere.

Consiliul Republican al PSRM condamnă cu fermitate metodele antidemocratice, ilegale ale noii guvernări, în special presiunea politică asupra sistemului judecătoresc. Puterea judecătorească și Procuratura Generală trebuie să-și păstreze independența față de funcționarii guvernamentali și să-și realizeze activitatea în mod nestingherit.

Consiliul Republican al PSRM își exprimă îngrijorarea din cauza lipsei unor progrese în investigația furtului miliardului din sistemul bancar al țării. Suntem siguri că trebuie de investigat nu doar activitatea celor implicați în săvârșirea acestei fărădelegi, dar și a membrilor guvernului care au votat pentru acordarea băncilor creditelor riscante și pentru concesionarea Aeroportului Internațional.

Consiliul Republican al PSRM condamnă faptele de corupție și cumătrism, săvârșite prin numirea în funcții guvernamentale a rudelor apropiate și cunoștințelor conducătorilor de vârf ai țării. Insistăm asupra organizării obligatorii a concursurilor transparente pentru numirea în funcții de conducere.

Consiliul Republican al PSRM condamnă participarea președintelui Moldovei, Maia Sandu la un eveniment deschis anti-rusesc numit „Platforma Crimeea”. Ne exprimăm nedumerirea în legătură cu faptul că în cadrul vizitei Maiei Sandu la Kiev nu a fost abordat subiectul dezastrului ecologic de pe râul Nistru, provocat de construcția centralelor electrice de către Ucraina. Inexplicabil este și faptul că printre subiectele discutate nu s-a regăsit răpirea scandaloasă a judecătorului Nikolai Ceaus de către forțele de securitate ucrainești pe teritoriul Moldovei suverane.

Consiliul Republican al PSRM condamnă cu fermitate orice tentativă de a înlocui în Constituția țării denumirea limbii de stat din moldovenească în română. Noi insistăm ca limba de stat a Republicii Moldova să rămână limba moldovenească, iar în școli să fie predată disciplina „Istoria Moldovei”.

Consiliul Republican al PSRM se declară categoric împotriva primirii refugiaților din Afganistan pe teritoriul Moldovei.

Îndemnăm conducerea țării, în persoana președintelui Maia Sandu, majoritatea parlamentară și guvernul țării să înceteze promovarea subiectelor care dezbină societatea și să se ocupe de soluționarea problemelor actuale și urgente din economie, ecologie, alimentație și protecția socială a cetățenilor țării noastre.

Consiliul Republican al PSRM și reprezentanții Partidului Socialiștilor din parlamentul țării vor continua să monitorizeze situația din Republica Moldova și acțiunile autorităților țării. Intenționăm să venim și în continuare cu propuneri competente care vor servi intereselor Republicii Moldova și ale cetățenilor săi”, se arată în comunicatul de presă al PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.