Protest masiv în fața Curții de Apel Bălți – oamenii au cerut să nu le fie furată ultima șansă la o viață mai bună

Sute de persoane s-au adunat astăzi în fața Curții de Apel Bălți pentru a-și exprima indignarea față de ilegalitățile care au loc în raport cu Arina Corșicova, candidat independent pentru funcția de primar al municipiului Bălți, precum și în privința altor candidați susținuți de echipa lui Ilan Șor.

În timpul manifestațiilor, Arina Corșicova a iești în fața oamenilor pentru a le mulțumi pentru susținere, menționând că lupta va continua, indiferent de decizia care va fi luată.

„Astăzi nici măcar nu vorbim despre personalități sau despre mine. Astăzi vorbim despre dreptate și dreptul cetățenilor de a alege pe cine vor, dar nu să o facă guvernarea în locul lor! Toată țara a urmărit un circ asemănător acum 2 ani, iar astăzi se întâmplă același lucru! Ultima declarație pe care am făcut-o s-a referit la disponibilitatea mea de a implementa 70% din programul electoral în timp de 2 ani. Sunt sigură că asta i-a speriat și mai tare pe cei de la putere, pentru că echipa noastră va putea face în 2 ani ceea ce nu s-a mai făcut de 30 de ani”, a menționat Arina Corșicova.

Oamenii care s-au adunat în fața Curții de Apel Bălți spun că li se fură și ultima speranță, iar opinia lor nu este luată în considerare de guvernare.

„Ni s-a furat totul. Nu doar dreptul de a vota, ci și dreptul de a trăi. Este foarte urât. Cineva, undeva a decis, dar noi ce suntem niște nimeni? ”, a spus o pensionară.

„Este o decizie ilegală. Absolut ilegal au scos-o din cursă. Ba pe Marina Tauber au exclus-o, apoi pe Victoria Șapa, iar acum pe Arina Corșicova. Noi vrem să o votăm pe Arina Corșicova primar”, a spus un bărbat.

„Noi vom lupta fără îndoială până la capăt, întrucât vrem ca în acest oraș să se schimbe măcar ceva, măcar un pic să se îmbunătățească viața. Câți primari au fost – ce au făcut ei? Dar nouă ne închid gura să nu spunem ce credem, că noi suntem hoți, că suntem bandiți. Noi suntem pur și simplu locuitori ai municipiului Bălți. Deja toți rând de ilegalitățile care se comit la noi. Cât se poate”, a declarat o femeie venită la protest.

„De pe vremea sovietică, în oraș practic nu s-a făcut nimic. Dar acum avem o șansă, la noi vin oamenii care pot dezvolta orașul și vor să o facă. 99 la sută dintre locuitori vor schimbări. Atât tinerii, cât și oamenii în etate”, a mai spus o participantă la protest.

Ba mai mult, manifestanții sunt de părere că guvernarea bagă zâzanie între oameni.

„Ei vor să ne certe unii cu alții, pe motiv de limbă, de religie. Vor să ne războim unii cu alții aici în țară. Noi nu vrem acest lucru, să ne lase în pace și să nu ne pună piedici. Noi vrem dezvoltare și oameni care pot face lucruri frumoase pentru noi”, a mai spus o femeie.

Curtea de Apel Bălți examinează recursul juriștilor în privința excluderii din cursa electorală a Arinei Corșicova, după ce Consiliul Electoral de Circumscripție din municipiu a hotărât scoaterea ei din turul doi de de scrutin. O decizie finală, Curtea de Apel nu a luat însă astăzi.

Menționăm că la alegerile din 5 noiembrie, adică în primul tur de scrutin, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din voturi, clasându-se pe locul doi.

Share this Post!

Related post

1 Comment
  1. Tony 17 noiembrie 2023 at 12:00 - Reply

    Vreo 30 de inși – mare… protest masiv! La muncă, tembelilor, la studiat limba de stat, româna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.