Proiectul „InfOrganic” susține agricultura ecologică

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului continuă să promoveze și să susțină dezvoltarea agriculturii ecologice, care rămîne a fi o prioritate la nivel național, aceasta asigură atît produse ecologice sănătoase pentru consumatori, cît și un venit important agricultorilor din acest sector.

De menționat că, proiectul „InfOrganic”, va fi axat pe acumularea experienței practice de către elevii care studiază horticultura, bugetul proiectului este de aproximativ 130 mii de euro, și va fi implementat timp de un an, iar în baza experienței obținute se va elabora un plan de extindere a activităților acestui proiect pentru următorii trei ani.

Proiectul „InfOrganic” va explora disponibilitatea informațiilor utile pentru fermierii care practică agricultura ecologică. Una dintre principalele activități va fi elaborarea materialelor informative (texte, audio, video, prezentări) care va contribui la completarea spațiului informațional util grupurilor interesate, și vor satisface necesitățile fermierilor, iar experiențele agricultorilor, la fel pot folosi ca sursă informațională.

Amintim că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a participat și implementat un șir de programe și proiecte în vederea susținerii agriculturii ecologice .

Share this Post!

Related post

0 Comment