CENZURA, binomului PAS-PPDA

Cine nu e cu noi, este împotriva noastră! Aceasta este deviza exponenţilor binomului PAS-PPDA, care duc un război pe viaţă şi pe moarte cu candidaţii unionişti şi susţinătorii acestora. Bloggerul Anatolie Chirilov face trimitere, într-un articol publicat astăzi, la candidatul Vasile Calmaţui, aflat în disgraţia trollilor lui Andrei Năstase şi a Maiei Sandu.

„Pentru a informa societatea despre acțiunile pe care le înterprinde Vasile Calmațui, susținătorii săi promovează postările acestuia, distribuindu-le în mai multe grupuri de pe Facebook. Doar că… atât susținătorii acestui bloc, cât și jurnaliștii de buzunar ai acestora, care sunt totodată și administratorii acestor grupuri, evită să aprobe postările despre alți candidați decât cele cu Maia Sandu sau Andrei Năstase”, scrie Anatolie Chirilov.

Bloggerul mai scrie că unul din acele grupuri este „Vocea Basarabiei”, unde jurnalista Elena Robu, fidelă lui Vlad Filat, filtrează toate postările în favoarea concurenților Maiei Sandu. Un alt caz, mai scrie bloggerul citat, similar este grupul „Adoptă un Vot”, administrat de mai mulți susținători și membrii ai blocului ACUM.

„Administratorii grupului nu aprobă nicio postare dacă nu e una pozitivă despre liderii ACUM. Unul dintre ei este Dumitru Vicol, un fan înflăcărat al blocului ACUM și totodată un fel de Oazu Nantoi, care de la consilier de-al lui Filat a mai trecut pe la Iurie Leancă, iar acum stă la picioarele Maiei Sandu. Iată ce e aia intimidare sau limitarea libertății de exprimare. Lucru pe care se bazează întreaga campanie electorală a celor din ACUM”, conchide Anatolie Chirilov.

Share this Post!

Related post

0 Comment