Procurora generală a pornit o cauză penală pe faptul poluării apei și aerului în Chișinău

Procuratura Generală a anunţat miercuri, 2 octombrie, că a pornit o cauză penală pe faptul poluării apei și aerului în municipiul Chișinău, cât și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare la SA „Apă-Canal Chișinău”, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 milioane de lei, comunică MOLDPRES, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în urma investigațiilor demarate, procurorii au scos la iveală că “poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău”.

Conform sursei citate, nerespectarea procesului tehnologic a cauzat prejudicii mediului înconjurător de circa 39.616.661,54 lei.

Procurorii au depistat nereguli şi în activitatea factorilor de decizie de la SA „Apă-Canal Chișinău”. Aceștia sunt suspectaţi de abuz în serviciu după ce oamenii legii au depistat neconformități incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate. Aceste nereguli admise de conducerea SA „Apă-Canal Chișinău” au mai produs prejudicii de încă 30.365.000 lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.