Primarului general a creat un grup de lucru în urma plângerilor parvenite, că precum, mulți constructori ar fi primit autorizații de construcții ilicit

Primăria Chișinău a creat un grup de lucru cu privire la soluționarea conflictelor în domeniul urbanismului și al construcțiilor din capitală. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în ședința operativă a servicilor, din această dimineață, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit lui Ceban, membrii grupului au scopul de a examina cazurilor de conflict, ținând cont de constatările organelor specializate de supraveghere si controlul privind încălcările depistate. 

La fel, vor formula recomandări pentru elaborarea conceptului proiectelor de decizii pentru a fi luate măsurile necesare, pentru remedierea problemelor pe fiecare caz în parte. 

Potrivit edilului, președintele grupului va convoca permanent membrii în ședință, de câte ori va fi necesar pentru examinarea și a altor cazuri care vor parveni pe parcurs în baza informațiilor preturilor de sector și a altor subdiviziuni. 

La rândul lor preturile de sector și subdiviziunile responsabile, vor prezenta Grupului de lucru materialele și informațiile la solicitare despre cazurile examinate. 

În baza recomandărilor Grupului, vor fi elaborate proiectele de decizii, cu ulterioara prezentare a acestora spre examinare și aprobare de către Primarul generalul municipiului Chișinău sau CMC.

Președintele grupului va fi Victor Chironda, vicepreședintele – Ilie Ceban. Membrii grupului sunt specialiști din direcțiile responsabile, dar și din cabinetul primarului, un reprezentant al societății civile, dar și președintele Federației Patronale a Constructorilor.

Potrivit primarului general, această idee vine în urma plângerilor parvenite la adresa Primăriei Chișinău, că precum, mulți constructori ar fi primit autorizații de construcții ilicit. Mai mult, Ion Ceban s-a referit și la unele situații de fraudă, nominalizând o persoană în acest sens. „Eu am văzut acolo că cineva face valuri… știți voi în ce, referitor la protecția unora sau altor constructori. Vreau să spun că este un șmecher afacerist, care a lăsat fără apartamente foarte mulți oameni. Îi spune Marcel Darie. Dacă vreți să vă identificăm cu un timp, care și-a bătut joc de oameni și a lăsat oameni și fără bani și fără apartamente, faceți asociații de felul acesta. Repet, dacă în continuare veți căuta cum să omiteți cadrul legal, în continuare veți avea de suferit dvs., personal. Eu am văzut că unii dintre ei o să nea tace în judecată… Eu vreau ca această echipă și cei ce se află în sală, nu au frică de tot felul de lucruri pe care dvs., încercați să le adresați prin terțe persoane. Faceți lucru legal”, a subliniat Ion Ceban. 

În același timp, viceprimarul, Victor Chironda, a adăugat că „faptul că aveți un certificat de urbanism la mână, încă nu vă dă dreptul să începeți construcții așa cum vă place”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.