Primarul oferă detalii cu privire la închiderea Pieței „Delfin”

Primarul Ion Ceban dezminte informațiile apărute în spațiu public cu privire decizia Primăriei de a închide Piața „Delfin” din sectorul Buiucani. Potrivit edilului, primăria nu a dat astfel de indicații sau hotărâri, iar decizia de închidere a fost luată de administratorul pieței.

„Municipalitatea doar a somat agentul economic să evacueze gheretele instalate ilegal pe trotuarul din preajma pieței de pe str. Alba Iulia. În semn de protest, agentul economic a decis să închidă piaţa, cerând comercianților, care activează acolo, taxe majorate pentru arendă”, a declarat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ceban a vorbit și despre legalitatea Pieței de flori de lângă „Delfin”. Astfel, potrivit contractului, a fost transmis în arendă provizorie SRL „AGROEUROMARKET” terenul cu suprafața de 0,0366 ha pentru amenajarea pieței de flori provizorie, fără drept de privatizare, iar termenul de valabilitate a prezentului contract a expirat în data de 18.05.2016.

„Ulterior, a fost întocmit procesul verbal de recepție finală în 2016 prin care a fost recepționat provizoriu, fără drept de înregistrare la I.P. „Agenția servicii publice”, departamentul Cadastru, centrul comercial, compus din 20 de gherete, fapt ce contravine autorizației de construire menționate”, a scris Ceban.

Conform contractul, arendașul era obligat să elibereze terenul, pe cont propriu, la prima indicație a Primăriei municipiului Chișinău, acesta însă a refuzat.

„Am semnat o dispoziție de evacuare a acestor gherete, care sunt amenajate ilegal pe trotuarul public. Pretura sectorului este organul care va aduce la cunoștință informația pentru a fi evacuate gheretele. Repet, Primăria nu închide piața din motive invocate în unele surse media din cauza că nu există dezinfectanți, dar și alte încălcări cu privire la situația creată de Covid-19”, afirmă primarul.

Ion Ceban subliniază că Primăria acționează în normele legale și face regulă în toate domeniile, unde s-a admis abuzuri ani la rând de către unii agenți economici.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.