Primarul de Cahul: Suspendarea asistenţei financiare din partea Uniunii Europene nu este cea mai bună soluţie de a asigura o guvernare mai bună

Suspendarea asistenţei financiare din partea Uniunii Europene nu este cea mai bună soluţie de a asigura o guvernare mai bună în Republica Moldova. În opinia primarului de Cahul, Nicolae Dandiş, astfel de decizii afectează, în primul rând cetăţenii ţării, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Este clar că trebuie de pus anumite presiuni pe guvernare, așa vede și Bruxelles-ul, pentru că, spun ei, în felul acesta îi va determina pe cei care conduc să fie mai responsabili sau să ia măsuri, sau să acționeze într-un anumit domeniu, dar această sistare a asistenței macrofinanciare și bugetare sigur că are repercusiuni, din păcate, nu doar asupra unui partid sau a unui lider, cu probleme sau fără. Este vorba despre privarea unei țări și lucrul pe care l-am spus și acolo, nu este nici pe departe cel mai eficient instrument”, a declarat Nicolae Dandiş, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Amintim că, deşi Guvernul de la Chişinău a indeplinit toate conditiile pentru acordarea asistentei, Bruxelles-ul a amânat acordarea asistenţei financiare pentru Moldova, la insistenta liderilor PAS şi PPDA, prin intermediul Partidului Popular European, care le asigură lobby în UE. Impunerea unor condiţii politice pentzru realuarea finanţării a fost criticată de mai mulţi parlamentari europeni, care au acuzat PPE de imixtiuni în treburile interne ale Moldovei.

Astfel, europarlamentarul Andi Cristea, a declarat că majoritatea politică de dreapta din Parlamentul European, controlată de partenerii politici ai binomului PAS-PPDA și ai PLDM, demonstrează, din nou, duble standarde. Europarlamentarul a declarat că majoritatea condusă de PPE nu s-ar împotrivi unui nou sistem electoral, dacă acest sistem ar favoriza opoziția extra-parlamentară din Moldova.

„Majoritatea politică de dreapta din Parlamentul European demonstrează, din nou, duble standarde: Dorește să pună stop tuturor surselor de finanțare pentru Moldova, dar să direcționeze fonduri către societatea civilă apropiată opoziției”, a declarat Andi Cristea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.