Primarii și președinții de raioane din nordul țării și-au anunțat susținerea pentru candidatul Igor Dodon

Primarii și președinții de raioane din nordul țării și-au anunțat susținerea pentru candidatul Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a declarat astăzi într-o conferință de presă că aleșii locali care conduc sate și orașe din nordul republicii, reprezintă populația acestor regiuni, unde locuiesc moldoveni, ucraineni, ruși, romi, evrei și reprezentanți ai altor etnii.

”Vorbim acum din numele cetățenilor noștri, care reprezintă diferite etnii și care doresc să trăiască bine într-o țară stabilă, unde fiecare cetățean se respectă reciproc, indiferent de limba vorbită. Pe oamenii din localitățile noastre îi interesează să aibă drumuri bune, acces la apă potabilă, să fie iluminate străzile”, a declarat Rusnac.

Președintele raionului Soroca susține că producătorii agricoli, care exportă fructe în Rusia, sunt foarte îngrijorați că dacă se schimbă președintele țării, nu vor mai fi prelungite privilegiile pentru export pe piața rusă, iar agricultorii nu vor mai rezista unei noi lovituri puternice, după seceta nemiloasă în acest an.

”Aceasta înseamnă pierderi de sute de milioane de lei, falimentarea fermierilor, lipsa locurilor de muncă și nevoia ca cetățenii, rămași fără ocupație, să plece peste hotare”, a menționat Rusnac.

Alesul local a remarcat că dacă se dorește ca oamenii să rămână în țară, producătorii locali trebuie susținuți și ajutați să exporte atât pe piața din Rusia cât și pe cea din Europa.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.