Primăria Chișinău lansează proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic”

În Chișinău sunt înregistrate 21 de Asociații obștești etnoculturale cu statut local, astfel, anual din bugetul municipal sunt finanțate proiecte pentru susținerea acestor organizații.

Primarul general Ion Ceban, de această dată Primăria Chișinău lansează proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic”, cu participarea reprezentanților asociațiilor etnoculturale cu statut local.

„În cadrul a 10 emisiuni difuzate la postul public de televiziune Moldova 1, va fi reflectată activitatea etniilor și vor fi prezentate bucate specifice naționalităților conlocuitoare din capitală, promovând astfel pluralismul și multiculturalismul etnic. Activitatea are loc în contextul Festivalului Etniilor, ediția a XX-a, care în acest an nu a fost desfășurată tradițional, din cauza situației pandemice prin COVID-19.

Subiectul privind lansarea proiectului televizat a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei municipale pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile etnoculturale cu statut local”, a declarat acesta.

Ceban spune că se bucură că reprezentanții asociațiilor etnoculturale au salutat decizia municipalității, exprimându-și deschiderea față de propunerea Primăriei Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.