Președintele raionului Cahul, la marșul ‘Iubim Moldova’: Vor să lichideze raioanele! Nu le vom permite!

Reprezentanții administrațiilor publice locale de nivelul doi se vor opune categoric lichidării raioanelor, inițiativă promovată de PAS. Despre aceasta a anunțat președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, în cadrul acțiunii ”Iubesc Moldova”, organizată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Cenușă a menționat că aleșii locali nu vor permite lichidarea raioanelor, fapt ce va afecta în primul rând populația.

”Împreună cu colegii mei, cu cei care sunt la cârma raioanelor, suntem îngrijorați de reforma pe care cineva după alegeri se gândește că o va implementa în Republica Moldova. Nu o să le permitem. În urma acestei reforme 1/3 din raioane vor fi lichidate, iar oamenii care locuiesc în sate vor trebui să parcurgă zeci și zeci de kilometri pentru a-și hotărî niște întrebări minuscule, legate de pensii, de angajarea la serviciu. În întrebăm pe ei: ce fel de patrioți sunteți dacă veniți cu astfel de abordări”, a declarat Cenușă.

Președintele raionului Cahul a îndemnat cetățenii la 11 iulie să susțină echipa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care va reveni cu inițiativa ce a fost stopată de guvernările de după 2009 – ”Satul moldovenesc”. Potrivit Programului național ”Satul moldovenesc”, vor fi alocate câte 5 milioane de lei pentru dezvoltarea fiecărui sat din Republica Moldova, alte 500 de mii de lei pentru susținerea afacerilor locale din mediul rural. Reprezentanții Blocului își propun să asigure cu apă potabilă până la 70% dintre localitățile rurale, iar 60% din gospodării să fie conectate la gaz, în următorii patru ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.