Premierul Pavel Filip dă asigurări că statul îşi va onora obligaţiunile faţă de cetăţeni şi va achita în continuare salariile şi pensiile majorate

La o lună după alegerile parlamentare, premierul în exerciţiu Pavel Filip dă asigurări că statul îşi va onora obligaţiunile faţă de cetăţeni şi va achita în continuare salariile şi pensiile majorate. Precizările vin după ce, în campania electorală, adversarii politici ai democraţilor speculau că nu ar fi suficienţi bani în buget pentru a acoperi şi după scrutin majorările făcute, transmite stiridinmoldova.md cu referire la publika.md.

Într-un interviu pentru postul de televiziune PRIME, Pavel Filip a îndemnat politicienii din opoziţie să se abţină de la comentarii în domenii în care nu se pricep.

„În general, vreau să vă spun, cât ține de economie, problemele sociale, nu este punctul forte al opoziției, de aceea mai bine să nu se bage aici, de aceea au demonstrat şi prin alte declarații că au dat greş. Cu toată încrederea vă spun că acești bani sunt bugetați în bugetul Republicii, în bugetul ţării, de aceea, vă asigur că nu vom avea probleme cu plata pensiilor, cu plata salariilor la nivelul care au fost majorate pentru că noi am fost şi suntem o echipă responsabilă şi atunci când luăm o decizie, desigur vrem să ne asigurăm sau este obligatoriu să ne asigurăm că această decizie să fie una sustenabilă”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Pavel Filip a menţionat că tratează rece speculațiile opoziţiei, mai ales că, pe parcursul ultimilor trei ani, guvernarea democrată a demonstrat că poate reporni motoarele economiei. Un argument al premierului în exerciţiu este şi faptul că, în acest răstimp, în bugetul de stat au ajuns cu peste 15 miliarde de lei mai mult decât în perioada guvernărilor precedente.

Amintim că, aproximativ 200 de mii de bugetari primesc salarii mai mari din 1 decembrie anul trecut. În unele cazuri, lefurile au crescut şi cu peste 100 de procente. Totodată, de la 1 ianuarie 2019, aproximativ 450 de mii de pensionari au beneficiat de o majorare a pensiilor cu 10%, iar din 1 aprilie acestea vor fi indexate cu 5,3%, aproape dublu față de ce era prevăzut anterior.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.