Premierul: Nu vom achita bani din buget dacă calitatea lucrărilor nu corespunde standardelor

Premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul nu va achita bani din buget acolo unde nu se vor respecta standardele de calitate a reconstrucției drumurilor atât naționale, cât și locale. Șeful Guvernului a declarat că are deja semnalate unele abateri de la normele de construcție a drumurilor în regiunea de sud a țării și a indicat instituțiilor responsabile să verifice calitatea drumurilor pe toate cele 1000 de șantiere.

”Calitatea drumurilor este un lucru important și necesar. Avem semnale că nu toți antreprenorii asigură standardele de calitate. Nu trebuie de creat impresia că cu ultimul strat de asfalt va acoperi asfaltul de mai jos. Calitatea pietrișului trebuie asigurată din start”, a spus Chicu.

Premierul a anunțat că, în total, pentru reconstrucția drumurilor în acest an vor fi alocate 6 miliarde de lei.

”Nu vom achita bani din buget dacă calitatea lucrărilor nu corespunde standardelor”, a declarat premierul.

Amintim, președintele Igor Dodon a declarat că orice kilometru de drum reparat va fi verificat, iar acolo unde nu se va asigura calitatea ”vor fi rupte capete”.

”Vom controla fiecare kilometru de drum. Am dat bani pentru drumuri și trebuie să fie drumuri calitative. Vor răspunde cu capul cei de la Administrația de Stat a Drumurilor care semnează actele de primire-predare”, a declarat președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.