Premierul Ion Chicu oferă detalii noi despre vaccinul anti-COVID-19

Primele loturi de vaccin anti-COVID-19 pe care le va cumpăra Guvernul ar ajunge pentru 30% din populația Republicii Moldova. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei întrevederi dintre premierul Ion Chicu cu coordonatorul Rezident ONU în țara noastră, Simon Springett, și șeful oficiului OMS în Moldova, și Igor Pokanevych. 

Prim-ministrul s-a informat despre perioada când acesta ar putea ajunge în țara noastră, în ce cantități și care sunt etapele necesare de parcurs pentru achiziționarea vaccinului. Șeful oficiului OMS în Moldova a declarat că în câteva săptămâni va dispune de informații concrete la acest capitol, iar la moment se examinează lista producătorilor de vaccinuri.

Ion Chicu a declarat că autoritățile întreprind toate măsurile pentru sporirea capacităților sistemului medical, însă este îngrijorat de tendința alarmantă de infectare. Premierul a informat că, vineri, 27 noiembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va aproba un set nou de măsuri pentru a opri răspândirea virusului.

Igor Pokanevych a anunțat că Republica Moldova urmează să primească un lot de tehnică și echipamente medicale din partea Uniunii Europene, inclusiv 40 de aparate de ventilare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.