Premierul Ion Chicu îl acuză pe Alexandr Slusari de calomnii la adresa sistemului medical

Premierul Ion Chicu a solicitat tragerea la răspundere a vicepreședintelui Parlamentului, deputatului PPDA, Alexandru Slusari, pentru declarațiile calomnioase și neîntemeiată la adresa sistemului medical din Moldova. Șeful Guvernului a criticat atitudinea inconștientă și obraznică a unui lider al PPDA față de angajații din sistemul de sănătate.

”Sistemul medical al Republicii Moldova nu mai rezistă, iar inconștiința tuturor, a politicienilor în primul rând, a cetățenilor va duce la colapsul sistemului medical. Îmi amintesc de protestele celor care cereau redeschiderea Pieței Centrale, în primul rând era reprezentantul PPDA, vicepreședintele căruia, care este și vicepreședinte al Parlamentului, astăzi în mod obraznic și neîntemeiat a învinuit sistemul medical de falsificarea probelor. Doamna ministrului Sănătății, vă rog, asigurați controlul medical al persoanelor respective nu doar la COVID”, a declarat Chicu în debutul ședinței Guvernului.

Premierul a mai solicitat să fie semnalate organele de anchetă în privința acestor învinuiri grave aduse de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. 

Slusari a acuzat astăzi lucrătorii medicali de falsificarea probelor COVID-19 făcute unui angajat al fracțiunii PPDA în Parlament. În replică, ANSP a declarat că Laboratorul ANSP nu colectează probe, ci doar asigură procesul de examinare şi calitatea investigațiilor.

”Insistența unor persoane publice, în special, a unor deputați de a lansa acuzații neargumentate la adresa sistemului de sănătate publică, de a-l atrage în speculații false şi a profita de situația actuală privind infecția COVID-19 doar pentru a-şi face PR şi a induce în eroare opinia publică, nu face decât să deruteze populația şi specialiştii care depun eforturi colosale în lupta cu această pandemie şi asigură funcționalitatea instituțiilor implicate”, se menționează într-o declarație a ANSP.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.