Premierul Ion Chicu i-a asigurat pe oamenii de afaceri de sprijinul deplin al Guvernului

Sprijinirea oamenilor de  afaceri este o prioritate de bază a actualului Guvern. Premierul Ion Chicu a făcut această declaraţie la Reuniunea oamenilor de afaceri „Dialog Pro-Business”, la care au participat președintele țării, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. 

„În acest moment Republica Moldova are cea mai pro-business guvernare de la Independență încoace. Suntem conștienți de faptul că dacă nu vom oferi predictibilitate mediului de afaceri, nu vom avea succes. Dincolo de politici fiscale stimulatoare, începând cu anul 2020, vom investi masiv în infrastructură”, a declarat Ion Chicu.  Premierul a accentuat că stoparea exodului este prioritatea Guvernului.

La rândul lor, reprezentanții mediului de afaceri au expus un set de probleme care le confruntă în activitate, precum insuficiența piețelor de desfacere, liberalizarea importului și exportului la unele produse, acorduri  de liber schimb cu mai multe țări, activitatea netransparentă a unor instituții publice, creșterea competitivității produselor agro-alimentare, crearea unui comitet sectorial de formare profesională și altele.

Premierul Ion Chicu i-a asigurat pe oamenii de afaceri de sprijinul deplin al Guvernului.

„Vom elimina monopolul la importuri și exporturi. Vom încheia mai multe acorduri de liber schimb, inclusiv cu țările GUAM. Vom determina o creștere a PIB-ului până la 320 de miliarde de lei. Dar avem nevoie de energia și inspirația Dvs. Suntem într-o barcă și trebuie să vâslim împreună”, a spus şeful Guvernului.

La eveniment au participat cca 600 de oameni de afaceri din Republica Moldova, investitori străini, dar și reprezentanți ai instituțiilor statului și APL.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.