Premierul Chicu despre problema aprovizionării cu apă: Practic, nu este apă în fântâni, iar nivelul râului Prut a scăzut dramatic

Premierul Ion Chicu a întreprins azi o vizită de documentare în raionul Hîncești, unde împreună cu autoritățile publice locale și ministerele de resort, a examinat problema alimentării cu apă a localităților din lunca Prutului. Antreprenorul responsabil de construcția apeductului a informat despre starea actuală a lucrurilor, capacitatea bazei de pompare a apei, graficul și mersul lucrărilor. Acesta a dat asigurări că în luna mai stația de captare a apei va fi funcțională, transmite stiridinmoldova.md cu referire la realitatea.md

Potrivit unui comunicat al Guvernului, costurile pentru construcția conductei magistralei și a rețelelor intravilane se pot ridica la 40 milioane de lei. În proiect, la această etapă, sunt incluse 11 localități, ceea ce ar însemna utilizarea unei capacitați de doar 30% a bazei de pompare a apei.

Șeful Executivului a solicitat responsabililor să întreprindă măsuri urgente pentru extinderea proiectului și în alte localități din Hîncești, Leova și Nisporeni.

„Ar fi păcat să avem așa nucleu și infrastructură deja construită și să n-o folosim la capacitatea ei maximă. Problema aprovizionării cu apă a localităților din lunca Prutului este una stringentă. Practic, nu este apă în fântâni, iar nivelul râului Prut a scăzut dramatic. Trebuie de lucrat de extins urgent proiectul și la alte localități, mai ales că stația are capacitatea de a aproviziona cu apă 50 de mii de oameni”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a menționat că banii necesari finalizării construcției vor fi alocați din Fondul Ecologic Național, dar și de la Agenția de Dezvoltare Regională.

După ședință, premierul a inspectat trei stații de pompare din Obileni și Cotul Morii. Ion Chicu a anunțat că va reveni în luna martie pentru a aprecia progresul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.