Politică nouă pe Facebook, va fi interzisă susținerea „naţionalismul alb” şi „separatismul alb”

Facebook a decis să interzică pe platformele sale, inclusiv Instagram, conţinuturile de susţinere a „naţionalismului alb” şi „separatismului alb” , explicând că aceste concepte sunt „profund legate” de grupurile organizate care promovează ura, transmite stiridinmoldova.md.

Noua politică va începe să fie aplicată de săptămâna viitoare.

Chiar dacă Facebook încerca deja să elimine aşa numitele teze ale „supremaţiei”, „nu aplicam acelaşi raţionament „naţionalismului alb” şi „separatismului alb”, pentru că ne gândeam la concepte de naţionalism sau separatism în sens mai larg, precum mândria (de a fi) american şi separatismul basc, care sunt părţi foarte importante ale identităţii oamenilor”, a explicat Facebook într-un comunicat.

„În ultimele trei luni, discuţiile noastre cu membri ai societăţii civile şi universitari care sunt experţi în relaţii interrasiale din întreaga lume au confirmat că naţionalismul alb şi separatismul alb nu pot fi separate cu adevărat de doctrina supremaţiei albilor şi de grupurile organizate care promovează ura”, a adăugat Facebook, precizând, de asemenea, că va acţiona pentru „a identifica” mai bine şi „a înlătura ura de pe platformele” sale.

„De acum înainte, oamenii vor avea în continuare dreptul să-şi arate mândria faţă de moştenirea lor etnică, dar nu noi vom mai tolera apologia sau susţinerea faţă de naţionalismul alb şi separatismul alb”, mai precizează reţeaua de socializare.

Compania nu a legat acest anunţ de niciun eveniment anume, dar el survine la 12 zile după masacrul comis în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, de un australian, care a difuzat pe Facebook imagini în direct ale atacului. Compania americană a fost criticată ulterior pentru faptul că nu a eliminat mai devreme acest material.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.