Poliția, în grija protestatarilor. Le-au împărțit veteranilor apă

Poliția le-a împărți apă de băut protestărilor din centrul Capitalei, care au blocat bulevardul Ștefan cel Mare. Asta în pofida faptului că unul dintre liderii protestelor, Anatolie Macovei, a criticat oamenii legii, spunând că aceștia luptă cu veteranii în loc să meargă la Nistru și să lupte cu separatiștii, care iau pământurile Moldovei. Macovei i-a numit pe polițiști “dunduși”, „pierduți în spațiu” și „prostalani”.

Mesajele cu instigare la ură nu s-au oprit aici. Anatolie Macovei, cunoscut în spațiul public pentru că în 2016 pregătea dezordini în masă, le-a spus polițiștilor, care asigură ordinea publică în timpul protestului, că în zilele următoare va aduce în fața parlamentului “separatiști legați cu capurile astupate”.

„O să vă aducem capurile separatiștilor’, a mai spus Macovei și i-a prevenit pe oamenii legii că, în scurt timp vor fi „acțiuni drastice”.

Precizăm că, în ajun, în presă au apărut informații că acești veterani sunt scoși în stradă de către oamenii lui Vlad Plahotniuc: Andrian Candu, Ilan Șor și Renato Usatîi.

Surse din cadrul Pro Moldova au comunicat pentru evenimentul.md că protestul este organizat de către trei forțe politice, pentru a pune presiune pe Maia Sandu, ca deputații PAS să semneze, joi, proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.