Picturile murale din Chicago vor fi înregistrate ca lucrări de artă

Sutele de picturi murale care umplu de culoare străzile din Chicago figurează începând de marţi 16 aprilie într-un registru online prin care se doreşte protejarea lor pentru a nu fi şterse din greşeală, transmite stiridinmoldova.md.

Registrul, promovat de autorităţile oraşului, va furniza informaţii publicului şi angajaţilor din salubritate despre picturile legitime şi demne de a fi conservate ca artă stradală.

Se încearcă astfel să se evite incidente nefericite, precum cele întâmplate recent, când echipele de salubritate ale oraşului au curăţat picturi din zonele hispanice confundându-le cu graffiti-uri fără valoare artistică.

Un astfel de incident a avut loc în august 2018 într-un cartier din Lake View, când a fost ştearsă o pictură a artistului JC Rivera după două săptămâni la realizarea acestei lucrări de ample dimensiuni în apropiere de staţia Paulina a metroului local.

O altă pictură murală importantă fusese ştearsă cu câteva luni înainte de o echipă de salubritate din cartierul Humboldt Park: o lucrare de peste 60 de metri lungime ce prezenta istoria şi cultura din Puerto Rico şi care fusese realizată de-a lungul a peste două decenii.

Noul registru va aloca un număr fiecărei picturi şi o emblemă oficială a oraşului, ca dovadă că lucrarea a fost inclusă pe listă şi că este o operă legitimă şi trebuie protejată ca patrimoniu public.

Nu există o cifră oficială a acestor lucrări, dar se calculează că există peste o mie de astfel de picturi în întreg oraşul, mai ales în zonele hispanice precum Pilsen, La Villita şi Logan Square.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.