Petkov, despre dezvăluirile lui Cavcaliuc: Societatea va avea parte de o mare dezamăgire

Jurnalistul Alexandr Petkov, care a făcut parte din echipa lui Usatîi, confirmă informațiile publicate de către Gheorghe Cavcaliuc, potrivit cărora un deputat și un complice al acestuia din Guvern ar fi implicați în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari. Petkov a declarat în cadrul emisiunii ”Politica Nataliei Morari” de la TV8 că deznodământul acestei infracțiuni va fi o mare dezamăgire pentru societate.

„Dacă zilele următoare Cavcaliuc va vorbi despre schemele de contrabandă cu țigări și va da numele deputatului implicat, societatea va avea parte de o mare dezamăgire. Eu știu numele acestui om și știu despre ce vorbește. Va fi un pas foarte important dacă o va face”.

Totodată, apropiatul lui Usatîi se întreabă de ce Procuratura și organele de drept nu investighează și nu trage la răspundere persoanele implicate.

Astăzi și liderul PACE a anunțat pe pagina sa de Facebook că subiectul contrabandei cu țigări se încearcă a fi mușamalizat la indicațiile unor demnitari de rang înalt. Gheorghe Cavcaliuc spune că presa afiliată unor grupuri de interese și partide nu s-a complicat să investigheze cazul, iar instituțiile responsabile s-au făcut că nu observă dezvăluirile acestuia.

„Astăzi am depus demersuri scrise la Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova. Am convingerea că acest lucru ne va ajuta să facem lumină în cele întâmplate și să deconspirăm toată schema de contrabandă. Conform legii, instituțiile abilitate trebuie să ofere informațiile solicitate în termen de cel mult 15 zile.”

Cavcaliuc mai declară că urmează să scoată la iveală încă o schemă criminală, în spatele căreia se ascund interese ilegale de milioane.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.