Peste un milion de cetățeni ai Republicii Moldova au devenit beneficiari ai legilor sociale

Peste un milion de cetățeni ai Republicii Moldova au devenit beneficiari ai legilor sociale adoptate în sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului la inițiativa deputaților PSRM. Este vorba despre majorarea salariilor, a pensiilor, a alocațiilor și indemnizațiilor, consolidarea protecției sociale a unor categorii de populație. 

Astfel, datorită propunerii președintelui țării care a fost susținută de deputații PSRM și Guvern peste 600 de mii de pensionari au devenit beneficiari a unui suportul financiar unic în mărime de 700 lei de două ori pe ani.

Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a precizat că datorită acestei inițiative, la 1 ianuarie 2020, peste 580 de mii de beneficiari de pensii și alocații sociale au primit un suportul financiar unic de 700 de lei.

Alte 660 mii de persoane vor primi acest ajutor de 700 de lei la 1octombrie 2020. Numărul beneficiarilor s-a majorat în urma propunerii șefului statului Igor Dodon de a acorda această alocație pentru toate persoanele cu o pensie de până la 3 mii de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.