Peste 300 de agenți economici care au instituit șomaj tehnic sau staționare au beneficiat de Programul de subvenționare a salariilor

Peste 300 de agenți economici, care au instituit șomaj tehnic sau staționare din cauza pandemiei COVID-19 au beneficiat de subvenții de la stat pentru salarii. Potrivit Ministerului finanțelor, suma se ridică la 34,7 milioane lei.Precizăm că subvenția se acordă pentru indemnizațiile și salariile aferente șomajului tehnic sau staționării în perioada 17 martie – 31 august 2020.

Precizăm că subvenția se acordă pentru indemnizațiile și salariile aferente șomajului tehnic sau staționării în perioada 17 martie – 31 august 2020.

Astfel, pentru întreprinderile și organizațiile necomerciale care au fost obligate să-și sisteze total sau parțial activitatea, suma subvenției se acordă în mărime de 100% din suma impozitului pe venit și altor plăți obligatorii calculate și achitate aferente plăților salariale. Pentru restul întreprinderilor mărimea subvenției este de 60%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.