Peste 2000 de oameni sunt prezenți la sărbătoarea Păcii și Prosperității pentru Moldova în Scuarul Catedralei Mitropolitane

Peste 2000 de oameni de toate vârstele, inclusiv mulți copii au venit în scuarul Catedralei Mitropolitane din Capitală, acolo unde Partidul Democrat a organizat sărbătoarea Păcii și Prosperității pentru Moldova. Oamenii sunt așteptați cu muzică și dansuri, poezii patriotice şi cu mâncare ostășească. Bucatele sunt pregătite de militarii Armatei Naţionale, care au instalat mai multe corturi, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Participanții la acţiune sunt întâmpinaţi de Garda de Onoare, iar din terciul de campanie au gustat, alături de veterani, premierul Pavel Filip și vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

Programul artistic al sărbătorii conține un recital al orchestrei prezidenţiale şi cea a Ministerului de Interne, o paradă călare a poliţiştilor, dar și un concert cu participarea mai multor artiști celebri, cum ar fi Geta Burlacu, Doina Sulac, Maria Țonina, Vitalie Maciunschi și formaţia “BrioSonores”. Mai târziu, corul academic “Doina” va susţine un concert de muzică clasică.

În scuar este amenajată şi o zonă de divertisment pentru copii, unde va avea loc un flash-mob de pictură.

Amintim că din anul 2017, potrivit unei decizii a Parlamentului, în data de 9 mai moldovenii marchează concomitent atât Ziua Victoriei, cât şi Ziua Europei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.