Peste 100 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova s-au stabilit permanent cu traiul în afara țării

Circa 108 mii de cetățeni ai Republicii Moldova s-au stabilit permanent cu traiul în afara țării. Cei mai mulți au plecat în Federația Rusă, fiind urmați de Ucraina, Statele Unite ale Americii și Germania. Datele au fost publicate de către Agenția Servicii Publici și reflectă situația de la 1 decembrie 2019, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit datelor Registrului de Stat, în Federația Rusă locuiesc 36 441 de cetățeni ai Republicii Moldova. În același timp, potrivit autorităților ruse, moldovenii care locuiesc temporar în Rusia sunt de aproape 10 ori mai mulți – aproximativ 340 de mii de persoane.

Pe locul doi se află Ucraina. În statul vecin locuiesc aproape 27 de mii de cetățenii ai Republicii Moldova. De asemenea, aproape 17 mii de moldoveni s-au mutat cu traiul în Statele Unite ale Americii. Un număr considerabil de moldoveni trăiesc în Germania (13 718), Israel (7 763), Republica Belarus (2 593) și Canda (604).

Deși un număr mare de moldoveni lucrează în Italia, doar 327 de persoane s-au stabilit permanent cu traiul în această țară. În România trăiesc 220 de moldoveni. Emigranții din Moldova pot fi găsiți și în punctele fierbinți ale planetei. De exemplu, 9 moldoveni locuiesc în Liban, 11 în Siria și un cetățean moldovean trăiește în Irak.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.