Pe parcursul săptămânii curente se va da start procesului de înregistrare a orelor online pentru elevii din Chişinău

Pe parcursul săptămânii curente, în studiourile unor instituții de învățământ superior din capitală, vor fi înregistrate cursurile online pentru elevi.

În acest sens, Direcţia municipală educaţie, tineret şi sport (DGETS), a elaborat o platformă digitală (bibliotecă online), unde vor fi stocate lecţiile în format digital, care va permite accesul pentru toți beneficiarii sistemului educaţional din municipiu. Pentru predarea lecțiilor au fost desemnați cei mai buni profesori, selectaţi în urma unui apel public.

Au fost create şi echipe de specialişti, care vor monitoriza conţinutul cursurilor. Amintim că elaborarea platformei digitală nu presupune costuri suplimentare, întrucât Primăria Chişinău colaborează cu mai mulţi parteneri în acest sens.

Totodată, o metodologie de predare la distanţă, a fost pregătită şi pentru instituţiile de educaţie timpurie.

 Şeful DGETS, Andrei Pavaloi, a mai informat în cadrul şedinţei operative online a serviciilor municipale, că produsele alimentare stocate în grădiniţe, vor fi redirecţionate persoanelor vulnerabile din capitală. O decizie în acest sens a fost emisă de către Comisia pentru situaţii excepţionale Chişinău.

Amintim că anterior, Pavaloi a fost învinuit că „în perioada anilor 2009- 2015, activând în calitate de Președinte al Comitetului Sindical al Școlii Profesionale nr. 2 mun. Chişinău, acționând cu intenţie directă şi urmărind scopul însușirii ilegale a bunurilor altei persoane, încredințate în administrarea sa, folosindu-se de situația de serviciu, a însușit ilegal din casieria Organizației Sindicale a Școlii Profesionale nr. 2 mun. Chişinău, mijloace financiare în sumă totală de 109 265 lei, cauzându-i astfel părții vătămate, Organizația sindicală a Școlii Profesionale nr. 2 mun. Chişinău, o daună materială în proporţii deosebit de mari”.

Mai mult de atât din 2017, dl Pavaloi a fost numit șef al Direcției Educație, sectorul Râșcani, unde au fost depistate numeroase abateri financiare legate de achiziții trucate.
Sa constat 20 de contracte de achiziții publice trucate și separate în loturi mai mici pentru a exclude procedura de licitație. Este vorba de grădinițele 127, 76, 196, 25 și 37
Ca rezultat reparații în grădinițe nu au fost făcute iar copiii înghețau în dormitoare, iar mulți dintre ei s-au îmbolnăvit, Precum au informat TV8 și PRO TV.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.