PDM va obține majoritatea în cazul alegerilor anticipate, activiștii lui Năstase sunt de această părere

În situația actuală, crește probabilitatea dizolvării actualului parlament și organizării alegerilor anticipate, care vor întări poziția Partidului Democrat din Moldova. De această părere sunt un grup de activiști afiliați Partidului Platforma DA și liderului acestuia, Andrei Năstase, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Într-o conferință de presă, unul dintre ei, Sergiu Tofilat, a declarat că situația altor formațiuni se va agrava și mai mult dacă anticipatele vor fi organizate concomitent cu alegerile locale ordinare. Și asta pentru că democrații au o echipă puternică în raioane.

„Peste 800 de primari și câteva mii de consilieri vor face campanie atât pentr ei, cât și pentru Partidul Democrat. Având la dispoziție resurse nelimitate administrative, financiare și media, acționând în condițiile unei atitudini superficiale din partea observatorilor internaționali, analizând greșelile comise în campania electrorală precedentă, PDM poate atinge un rezultat net superior și, posibil, va obține o majoritate în viitorul parlament”, afirmă Tofilat.

Comentatorul de curte de la Jurnal TV, Victor Ciobanu, la fel, este convins că democrații se vor impune fără drept de replică, în caz de anticipate.

„Vor decurge după regulile actuale, cu un scor previzibil, în care PD va obține majoritatea, fără a mai ține cont de PSRM, ACUM și toți ceilalți, iar opoiziția actuală și cea precedentă vor fi, pur și simplu, devorați de aceste alegeri care, cu siguranță, vor fi comasate cu cele locale”, prezice omul lui Năstase.

Colegul său de grup, Ștefan Gligor, a comentat comportamentul liderilor PAS și PPDA, care au refuzat orice invitație la dialog și au încercat să corupă deputați din alte fracțiuni, invitându-i, aparte, la ”discuții”.

„Multe scăpări au fost condiționate de lipsă de experiență și, poate, suficient curaj politic. Unele au fost condiționate de frica de a nu pierde susținerea electoratului. Dar aceste formațiuni politice trebuie să înțeleagă că ei și întreaga societate stă pe marginea unei prăpastii politice”, a spus Gligor, cu referire la greșelile comise de Sandu și Năstase.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.