Pavel Filip spune că Andrian Candu i-a propus susținerea financiară a lui Șor: Iată acest refuz a costat PD 12 deputați

Președintele PDM, Pavel Filip, susține că Andrian Candu i-a propus sprijinul financiar al lui Ilan Șor. Filip susține că după ce el a refuzat oferta s-a produs ruptura în PDM. Declarațiile au fost făcute la postul public de radio.

„Atunci când am refuzat să merg alături de Șor, pentru că de acest lucru a ținut plecarea domnului Candu din PD… Atunci când a fost propunerea de suport din partea Partidului „Șor” pentru PD, eu am refuzat. De atunci drumurile noastre nu se mai intersectează. Iată acest refuz a costat PD 12 deputați”, a explicat Filip.

Liderul democraților a reiterat că PRO Moldova și PP “ȘOR” sunt un proiect comun al lui Ilan Șor.

„Să nu ne facem iluzii – PRO Moldova și Partidul „ȘOR” sunt aceeași echipă. Da, a fost creat grupul „PRO Moldova”, dar rădăcinile sunt la Șor și toată lumea a înțeles asta.”, a mai spus Filip.

Precizăm că în februarie 2020, 6 deputați PDM au părăsit formațiunea și au creat grupul parlamentar PRO Moldova. Ulterior, acestui grup s-au alături și alți parlamentari democrați. Ruptura s-a produs după ce Andrian Candu a fost în Israel, unde s-ar fi întâlnit cu Ilan Șor. Mai multe surse au anunțat că pentru plecarea din PDM deputații au primit de la 200 până la 500 de mii de euro, totodată ,aceștia ridică un salariu lunar de 5000 euro.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.