Pavel Filip: Paşi importanţi pentru siguranța cetățenilor

Investiții, locuri de muncă mai bine plătite, venituri mai mari – adică bunăstare sunt principalele priorități ale Guvernului pentru a determina oamenii să rămână acasă, să nu plece din ţară.

„Vrem să îi convingem pe oameni să rămână acasă. În același timp, vrem ca cetățenii noștri să aibă un sentiment de siguranță. Am făcut pași importanți și la securizarea frontierelor.

Avem deja un proiect care cred că încă este subestimat și cred că ulterior mulți vor înțelege importanța acestuia. Mă refer la faptul că pe durata mandatului acestui Guvern, pentru prima dată de la 1992, autoritățile de la Chișinău pot controla integral frontiera țării, inclusiv pe segmentul transnistrean, o realizare pe care o considerăm crucială, obținută cu ajutorul colegilor de la Kiev, cu care asigurăm controlul comun la frontieră.

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este și el o prioritate a Guvernului, atunci când vorbim despre securitate energetică. În perioada mandatului a fost construit Centrul de control pentru tronsonul Iași-Ungheni și finalizate lucrările de proiectare pentru tronsonul Ungheni-Chișinău. Sunt încrezător că până la sfârșitul anului 2019 această conductă va putea asigura țara noastră cu întreg necesarul de gaze naturale. Pe interconectarea de energie electrică ne propunem să fim gata în 2-3 ani.

Pentru securitate și apărare, am lansat programul Armata profesionistă și am decis ca serviciul militar să nu mai fie obligatoriu, astfel încât să avem militari bine pregătiți și instruiți”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.