Patru noi membri CSM au fost numiți de Parlament. Cine sunt aceștia

Parlamentul a numit, astăzi, patru noi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea profesorilor titulari de drept. Este vorba despre Carolina Ciugureanu-Mihailuță, Elena Belei, Valentina Coptileț și Ion Crețu.

Noii membri ai CSM au fost selectați în baza unui concurs public organizat de Comisia juridică, pentru numiri și imunități. În total, la concurs au fost depuse 18 dosare, dintre care 17 au fost admise la faza finală – interviul.

În componența CSM intră judecători şi profesori de drept titulari, precum şi Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, ministrul Justiţiei şi Procurorul General care sunt membri de drept. Cinci membri ai CSM din rândul profesorilor de drept titulari sunt numiți de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, în baza propunerilor Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului.

Șapte membri din rândul judecătorilor, precum și șapte membri supleanți, sunt aleși în Consiliul Superior al Magistraturii prin vot secret de către Adunarea Generală a Judecătorilor, după cum urmează: patru din cadrul judecătoriilor, doi din cadrul curților de apel și unul din cadrul Curții Supreme de Justiție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.