Partidul “ȘANSĂ” anunță cooperarea cu proiectele “Satul Moldovenesc” și “Orașul Moldovenesc”

Partidul „ȘANSĂ” a anunțat că susține proiectele „Satul Moldovenesc” și „Orașul Moldovenesc”. Începutul cooperării a fost anunțat în Parcul Ivanos, care a fost unul dintre primele proiecte de succes ale echipei.

Cetățenii moldoveni sunt implicați direct în realizarea acestor proiecte. Ei stabilesc ce obiective vor fi construite sau reparate prioritar. De asemenea, au posibilitatea să colecteze semnături, să expedieze solicitări membrilor Partidului „ȘANSĂ” și echipei lui Ilan Șor și să monitorizeze gestionarea banilor.

Potrivit liderului partidului „ȘANSĂ”, Alexei Lungu, această cooperare istorică va impulsiona dezvoltarea Moldovei.

„Fiind primarul interimar al orașului Orhei, am văzut cu ochii mei amploarea proiectelor de infrastructură implementate de echipa lui Ilan Șor. Este singura echipă din țară care renaște cu adevărat orașele și satele noastre – acesta este un fapt. Ilan Șor a făcut multe pentru țară. Iar noi, cei din Partidul „ȘANSĂ”, îl susținem pe deplin”, a declarat Alexei Lungu.

“Proiectele lui Ilan Șor sunt de mare anvergură nu doar din punct de vedere al sarcinilor stabilite. Ele au atras deja un volum substanțial de investiții.”, a declarat Marina Tauber, membră a echipei lui Ilan Șor și deputat în Parlament.

„În decurs de opt ani de activitate politică, Ilan Șor a investit peste 5 miliarde de dolari în țara noastră. Spre deosebire de unii „parteneri” și „prieteni”, care ne acordă împrumuturi pe care vor trebui să le plătească strănepoții noștri, acest ajutor a fost nerambursabil. Țara noastră are o șansă unică de a deveni mai puternică, de a respira liber.”, a subliniat Tauber.

Partidul „ȘANSĂ” și echipa lui Ilan Șor vor avea mult de lucru. După cum a remarcat șeful Consiliului de Experți al Partidului „ȘANSĂ”, Octavian Calmîc, Moldova aproape că nu are rezultate de care ar fi mândră. 

„Am descoperit, de fapt, că nu avem indicatori cu care să ne lăudăm, cu excepția datoriilor acumulate de-a lungul anilor și pe care noi și urmașii noștri vom fi nevoiți să le achităm. Astăzi, în cifre, pe cap de locuitor, avem o datorie de peste 40 de mii de lei, luând în considerare că fondurile împrumutate și cheltuite nu au fost investite în proiecte strategice de dezvoltare. De aceea, ne bazăm pe experiența acumulată de oamenii din acest teritoriu, o multiplicăm și o promovăm la nivel național”, a explicat Calmîc. 

La eveniment au participat și deputați, primari și consilieri din toată țara. Pavel Verejanu, consilier al bașcanului Găgăuziei și reprezentant al echipei lui Ilan Șor, a declarat că Partidul „ȘANSĂ” împărtășește ideologia echipei lui Ilan Șor, de care s-a ghidat în decurs de opt ani.

„Esența acestei ideologii este simplă. Tot ceea ce facem, creăm, este palpabil. Este vorba despre drumuri, grădinițe, magazine sociale, terenuri de joacă, iluminat public, parcuri și scuaruri, OrheiLand, orașul Orhei, Taraclia, multe localități din toată țara.”, a enumerat el. 

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a adăugat că această cooperare poate readuce speranța unui viitor mai bun pentru locuitorii din Moldova. 

„Imaginați-vă ce forță puternică se va deveni această cooperare! Unindu-ne eforturile, vom putea realiza și mai multe proiecte de anvergură în orașele și satele noastre. Vom continua să restaurăm și să dezvoltăm infrastructura, să creăm condiții confortabile pentru ca toți moldovenii să trăiască și să muncească. Vom oferi cetățenilor noștri speranța unui viitor mai bun.”, a declarat Țurcanu.  

Cel mai important ce i-a lipsit echipei lui Ilan Șor – mai mulți parteneri onești și profesioniști, a declarat primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov. „Partidul „ȘANSĂ”, după cum mi se pare, poate deveni un sprijin și o platformă de încredere pentru susținătorii noștri.”, a continuat el. – Într-un moment dificil, și nu o voi ascunde, traversăm o perioadă complicată, este important să ai prieteni, este important să ai susținere.”. 

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, i-a îndemnat pe locuitorii autonomiei să susțină mișcarea și să participe la dezvoltarea țării. „Promit că împreună vom crea condiții favorabile pentru creșterea economică, dezvoltarea socială și îmbunătățirea calității vieții în regiunea noastră”, a adăugat ea. 

Grație proiectelor lui Ilan Șor, străzile din 150 de localități au fost electrificate, 100 de parcuri au fost modernizate, iar peste 1.000 de kilometri de drumuri au fost asfaltate și dotate cu treceri de pietoni cu balize LED. De asemenea, în orașul Orhei a fost instituit transportul public gratuit.  

Echipa lui Ilan Șor investește enorm în consolidarea valorilor familiale și dezvoltarea comunităților. Parcul de distracții OrheiLand a devenit un simbol al bucuriei pentru copii și al inspirației pentru părinții lor. 

O mare atenție este acordată implementării proiectului social „Din Tot Sufletul”. Aceste eforturi au ca scop îmbunătățirea bunăstării și calității vieții în comunitate, oferind oamenilor posibilitatea să se detașeze de grijile și dificultățile cotidiene.

Rețeaua de magazine MERIȘOR, de asemenea, reprezintă o confirmare a grijii echipei lui Ilan Șor, oferind ajutor fiecărei familii prin furnizarea de bunuri necesare, de calitate, la prețuri accesibile.

Un program educațional bun este, de asemenea, important. În acest scop a fost creat proiectul „Școala viitorului”. Aceasta este doar o mică parte din realizările echipei lui Șor în ultimii 8 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.